Marija Paunović, instruktorka joge, pevačica i profesorka italijanskog

Zovem se Marija Paunović. Po obrazovanju sam učiteljica joge, profesorka italijanskog i pevačica. Ljubav prema novim iskustvima, sticanju raznih veština i prirodna radoznalost naveli su me da se oprobam u raznim disciplinama. Ipak, sebe vidim najviše kao edukatora, učitelja, prenosioca znanja, jer time se bavim već 25 godina.

 
Marija Paunović, instruktorka više stilova joge, pevačica i profesorka italijanskog – Surya Yoga Studio Zemun

Pasionirano se zanimam za lični razvoj, dosta čitam i pohađam edukacije iz oblasti psihologije. Uživam u mućkanju prirodne kozmetike, osmišljavanju veganskih recepata, heklanju aksesoara, pisanju tekstova o jogi, putovanjima i organizaciji putovanja i stvaranju muzike.

Moj joga put

Moj prvi susret sa jogom bio je u srednjoj muzičkoj školi kada smo povremeno, pre časova pevanja, sa profesorkom radili lagane vežbice hata joge i vežbe disanja kako bismo otpustili mentalnu napetost, disali svesnije i imali bolju kontrolu daha, što je za pevače veoma važno.
Sa redovnom joga praksom počinjem desetak godina kasnije, 2013. godine kada sam otkrila vinjasa jogu. To je za mene bilo pravo otkrovenje. Zbog načina na koje je joga promenila moj život i osećaja blaženstva posle vežbanja, znala sam već posle prvog časa vinjase da će ona biti moj put i profesionalno.

Ljubav prema podučavanju i jogi objedinila sam 2020. kada sam završila obuku za instruktore u Minimal joga školi. Od tada sam održala preko 1000 časova joge grupnih, individualnih, online, u studiju i na otvorenom.

Časovi joge sa mnom

Na časovima kombinujem više stilova joge (vinjasa, jin, hata). Često ubacim i vežbe koje nisu isključivo jogijske, uključujući pilates, či-gong i vežbe koje sama osmišljam. Časove koncipiram u skladu sa potrebama i iskustvom vežbača, negujući individualni pristup i rad u manjim grupama do 15 polaznika.

Pošto je preovlađujući stil na mojim časovima vinjasa, nastojim da sekvence osmislim inteligentno i funkcionalno sa anatomske strane kako bi bile pre svega bezbedne i učinkovite u aktivaciji mišića, ali i zanimljive jer i sama ne volim monotona ponavljanja. Na taj način i koristeći različita pomagala, sekvencu prilagođavam vežbačima različitih tela, mogućnosti, iskustva i godina.

Joga je za mene put ka sebi i radosti na kom koristimo telo kao instrument upoznavanja sa sopstvom kako bismo otklonili blokade i živeli svoj puni potencijal. Beskrajno uživam u zajedničkom rastu sa svojim vežbačima i radujem se dok nas posmatram kako se razvijamo iz časa u čas, sada već i iz godine u godinu.

Gde i kada možete vežbati samnom:

Online preko Zooma ili Facebook grupe

utorkom i četvrtkom:  18:30,

subotom: 12:00

ili po dogovoru

 

Kako da me nađete i kontaktirate

Telefonom ili preko aplikacija Viber i WhatsApp na broj +381 63 7367 232,

mejlom na: mariyamakesmagic@gmail.com.

Takođe me možete zapratiti na instagramu OVDE i na fejsbuku OVDE.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top