BLOGOSLOVIJA – joga iz našeg ugla

Danica Ljubisavljević, zubarka, instruktorka i idejni tvorac Joga piknika

Ja sam Danica Ljubisavljević, po struci doktor stomatologije. Moja ordinacija se trenutno nalazi na Dorćolu gde organizujem besplatna savetovališta za buduće kao i roditelje dece predškolskog uzrasta. U poslu kojim se bavim najviše pažnje posvećujem preventivi. Svima je znana ona “bolje sprečiti nego lečiti”.

Danica Ljubisavljević, zubarka, instruktorka joge, fotograf amater i idejni tvorac Joga piknika

Trenirala sam hokej na travi, volontirala na raznm sportskim događajima. Govorim ruski jezik, služim se i znakovnim. Želja mi je da posetim Island i mazim pafine. Ljubav prema knjigama rezultirala je da postanem podpredsednica književnog kluba. Takodje sam glavni fotograf i menadžer u porodičnom biznisu Med i džem. Idejni sam tvorac i susonivačica Yoga piknika. Opšte su poznati dobrobiti joge, kojom se jača telo ali i um. Zbog prirode posla, joga mi i te kako pomaže.

Violeta Petrović – instruktorka joge – Zemun

Zdravo, ja sam Violeta Petrović i ovo je moja joga priča, priča o hodajućem Mesecu koji voli Sunce. Ona počinje novembra meseca 2010. godine kada sam na vratima jednog studija ugledala natpis “Joga”.

Violeta Petrović - instruktorka joge - Zemun

Moj joga put

Po prirodi znatiželjna, ušla sam u studio i započela jedno, za tadašnju mene, veoma izazovno putovanje. I evo me! Borila sam se, izborila i ostala dosledna jer mi znači, služi mi u životu.
Satjananda jogu, biharaske škole vežbam već devet godina. Nakon odlaska mog učitelja 2019. godine, odlučila sam da  upišem kurs za joga instruktore u Minimal joga školi. Kao deo prve generacije. Tu sam upoznala različite učitelje i različite pristupe jogi i druge stilove. Tu počinje i moja velika ljubav prema različitosti, iz koje dosta učim. Od tada vežbam vinjasu, jin jogu, kundalini jogu…

Dragana Gukić – Instruktorka joge – Hata joga – Zemun

Zdravo! Ja sam  Dragana Gukić , instruktorka joge i zastupnica u osiguranju.

Moja lična praksa podrazumeva i meditaciju  Sahaj Samadi kao i vođene meditacije i disanje Sudaršan krije. Takođe pratikujem i tzv. povlačenja, odnosno tišinu u trajanju od nekoliko dana.
 
Posebno me zanima joga nidra, kao praksa svesnog opuštanja, koja se postiže okretanjem ka unutra i odvajanjem od spoljašnjeg iskustva.
 
Dragana Gukić - Instruktorka joge  - Hata joga - Zemun

Moj joga put

Četvrta generacija – Osnovni kurs za instruktore joge

Evo ih!!! Četvrta generacija – Osnovni kurs za instruktore joge!

Četvrta generacija - Osnovni kurs za instruktore joge

Došlo je vreme da podelimo i sliku naše četvrte generacije. Izvin’te na kašnjenju i hvala na strpljenju.
Što da se ne hvalimo kad nam se može? ❤️🙏🏻🫶🏻

Kakva je ovo skupina fantastičnih ljudi na jednom mestu.
Devojke, HVALA VAM što ste se odlučile za nas!
Velika je privilegija i zadovoljstvo zajedno sa vama ići kroz ovaj život!
Sve je mnogo lepše i lakše 💪🏻🙌🏻✊🏻🎊🎈🎁😘🥰🎉

Pre nego predstavmo ponaosob sve one koji budu želeli, evo jednom da ih izlistamo na fotografiji i to naravno s leva na desno:

Nauka u službi učitelja joge

Nauka u službi učitelja joge je kredo Minimal Joge i definiše moj pristup jogi. Reč je o primeni naučnog metoda. Onima koji se pitaju šta, zašto i kako odgovor delimično leži u tekstu ispod. Prvo sam predstavio problem, odnosno šta. Zatim sam objasnio zašto. Detaljnije o tome kako sam napisao u tekstu koji pominjem na kraju ovog pisanije. Ako vas zanima, a vi kada stignete do kraja kliknite, pa pročitajte.

 

Pisao: Mihailo Kotarac

Šta, odnosno u čemu, je problem?

Za razliku od poziva inženjerke, arhitekte, psihološkinje, defektologa ili medicinske sestre… učitelj joge nije zaštićeno zanimanje. To znači da svako, ko poželi, može da se nazove učiteljem joge. Da, tako je jednostavno. Da je moja baba Slavka, za života, htela da za sebe kaže da je učiteljica joge, ne bi postojala instanca koja bi to mogla da joj to ospori. Ista situacija je i danas.

Jovana Vračar – instruktorka orijentalne hata joge

Zdravo! Ja sam Jovana Vračar, instruktorka joge. Joga koju podučavam pripada hata jogi i sadrži elemente orijentalnog plesa. Ja je nazivam orijentalna hata joga. Ona je poput mene: nežna, tanana poput svile, emotivna i ženstvena.

Moj joga put

I u plesu i u jogi sam dugo tražila svoj stil. Ispitivala svoje učitelje šta misle, šta mi najbolje leži, guglala, radila onlajn testove, isprobavala...

Katarina Petrović, joga instruktorka, violinistkinja i profesorka engleskog – Hata Joga Dorćol

Zdravo, moje ime je Katarina Petrović. Po prirodi sam radoznala i volim da stičem nove veštine i znanja, te stoga imam 3 zanimanja – violinistkinja sam, profesorka engleskog i, naravno, joga instruktorka.

 
Katarina Petrović, završila Minimal joga kurs za instruktore joge - Portret

Moj joga put

Joga se u moj život ušunjala gotovo neprimetno, prvenstveno kao sredstvo za jačanje kičme, a sada verujem da sam tek na početku otkrivanja svih njenih blagodeti, kako za telo, tako i za duh.

Biljana Bešević, instruktor joge – Studio Tkanje dobrih navika – Joga Šid

Zdravo, ja sam Biljana Bešević. Po obrazovanju  sam pedagog, instruktor joge i energetski psiholog praktičar. Volim da spajam staro i novo, da nemoguće pretvaram u moguće i uvek sam u potrazi za novim znanjima i počecima. Za sebe često kažem da sam intuitivni tragač. Tako sam došla i do joge, intuitivno i kad mi je bila najpotrebnija. 

 
Biljana Bešević, instruktor joge - Studio Tkanje dobrih navika - Joga Šid - Portret

Moj put joge – Ko u čuda veruje, taj čuda i stvara!

Joga je jedno od životnih čuda koje praktikujem od 2011 godine. Moto kojim se vodim, posle više od dve hiljade održanih časova, je: Sve je moguće! Vežbaj i sve će doći!

Jovana Živanić – studio Moja joga bašta – Višnjička Banja, Beograd

Zovem se Jovana Živanić i pozdravljam vas iz Višnjičke banje, vazdušne banje grada Beograda  u kojoj se nalazi i studio Moja joga bašta.

 
Jovana Živanić - studio Moja joga bašta - Višnjička Banja, Beograd

Potičem iz tradicionalne srpske porodice u kojoj se joga smatra mističnom i neprihvatljivom. Patrijarhalno sam vaspitana tako da je položaj žene na poslednjem mestu u odnosu na okolinu, porodicu i samu sebe.

Usled izazovnih životnih okolnosti, u 37 godini počela sam da praktikujem jogu. Tako sam našla put ka sebi, vrednujući i prihvatajući sebe baš takvom kakva jesam.  

Marija Paunović, instruktorka joge, pevačica i profesorka italijanskog

Zovem se Marija Paunović. Po obrazovanju sam učiteljica joge, profesorka italijanskog i pevačica. Ljubav prema novim iskustvima, sticanju raznih veština i prirodna radoznalost naveli su me da se oprobam u raznim disciplinama. Ipak, sebe vidim najviše kao edukatora, učitelja, prenosioca znanja, jer time se bavim već 25 godina.

 
Marija Paunović, instruktorka više stilova joge, pevačica i profesorka italijanskog – Surya Yoga Studio Zemun

Pasionirano se zanimam za lični razvoj, dosta čitam i pohađam edukacije iz oblasti psihologije. Uživam u mućkanju prirodne kozmetike, osmišljavanju veganskih recepata, heklanju aksesoara, pisanju tekstova o jogi, putovanjima i organizaciji putovanja i stvaranju muzike.

Branka Mihailović – Joga Gornji Milanovac

 

Pozdrav dragi ljudi, ja sam  Branka Mihailović . 

Životnih uloga imam dosta, a najdraže su mi mama dve devojčice, supruga jednom Vladi i Banetova sestra. Po struci sam ekonomista, po duši sam pisac, borac za dečja prava, edukovani roditelj, avanturista sportskog duha, entuzijasta, organizatorka, energična i empatična. 

Joga je kod mene probudila svetlost, koja se pod uticajem stresa polako gasila. O učinku joge na telo i duh ja sam validan dokaz da “radi”. Mnogo mi je pomogla da se oslobodim nagomilane tenzije, vratim hormone u balans i obrišem maglu nastalu pod uticajem hormona stresa. Oslobodila sam se anksioznosti i povezala sa svojom nutrinom.

Natalija Jelena Milosavljević – joga instruktor – ONLINE časovi

Natalija Jelena Milosavljević - joga instruktor - ONLINE časovi

Zdravo, ja sam Natalija Jelena Milosavljević. Po zanimanju sam advokat i joga instruktor. Takođe sam mama i na kraju, ali ništa manje važno, uspešni borac protiv multiple skleroze (MS).

Moj joga put

Joga je “silom prilika” ušla u moj život na neuobičajen način. Kada sam saznala da sam obolela od MS-a pokušavala sam na razne načine da se izborim sa dijagnozom, da ne dopustim da me definiše i nađem način da nesmetano i srećno nastavim sa životom. Tada sam upoznala jogu i meditaciju koje su u tome odigrale značajnu ulogu. Pored medicinske terapije, upravo je joga moje najefikasnije sredstvo u borbi protiv MS-a i postizanju psihofizičkog zdravlja. Svesno i sa radošću sam je prigrlila kao životni stil.

Treća generacija Minimal joga instruktorki

Evo ih! Treća generacija Minimal joga instruktorki je 10. Aprila 2022. godine dana završila naš Minimal Yoga osnovni kurs za instruktore joge. 

Treća generacija Minimal joga instruktorki

Važne stvari:
Neke od devojaka su već počele da drže časove. O da!
Neke su već otvorile svoje joga studije. O da!
Neke su već počele da drže časove online. O da!

Bravo devojke! Bravo! Bravo i hvala vam što ste se odlučile za nas!

Šta smo mi, škola joge ili joga stil?

Šta je MINIMAL YOGA®, škola joge ili joga stil? je pitanje koje često čujemo od vežbača na našim časovima, od zainteresovanih za naš kurs za instruktore joge, ali i od polaznika našeg kursa, odnosno budućih učitelja joge. Odgovor je kratak i jasan, i glasi: i jedno i drugo. Prvo smo koncipirali stil pa smo napravili školu. Tim redosledom se vodimo i u ovom tekstu gde ilustrujemo razlike, kroz prizmu četiri (4) oblasti kojima se bavimo u okviru instruktorskog kursa, odnosno četiri (4) kamena temeljca u našoj školi za instruktore joge.

Oblasti su:

1) filozofija i istorija joge,

2) jogijske tehnike i praktike,

3) anatomija, fiziologija i biomehanika, i

4) učiteljski zanat i praksa.

Šta je MINIMAL YOGA®, škola joge ili joga stil?

Naučni metod i kurs za instruktore joge – Jelena kao jogina, istraživačica i naučnica

Naučni metod i kurs za instruktore joge – Jelena kao jogina, istraživačica i naučnica je priča o…

… Jeleni, polaznici našeg kursa za instruktore joge,

… našoj školi u kojoj negujemo analitičko i kritičko razmišljanje i

… naučnom metodu i kako ga primeniti.

naučni metod i kurs za instruktore joge? Čemu uopšte spoj?

Drugačije rečeno, tekstom „Naučni metod i kurs za instruktore joge…” pojašnjavamo kredo Minimal joge i suštinu našeg pristupa. Bavimo se naučnim, istraživačkim metodom i to na praktičnom primeru naše polaznice Jelene i njene želje da se ozbiljno i studiozno pozabavi temom koja je jako zanima: sekvenca „Pozdrav Suncu”.

Druga generacija joga instruktorki – najbolje pi_ke jogičke u Srbiji.

Drugovi i drugarice, narode radni,
na ovoj slici nalazi se – u smanjenom sastavu – druga generacija joga instruktorki – najbolje pi_ke jogičke u Srbiji. Vile Ravijojle! 💃💅💄👠

 

Šta hoćemo reći? Pa da je druga generacija Minimal Yoga škole juče završila osnovni kurs za instruktore joge!

Njima sam to već juče rekao, al’ da kažem i vama: da postoji jogavizija sve bih ih poslao da naprave LOM LOM LOM. Četiri nam fale na slici, a vala fale i žene iz prve generacije, tek da se ne zaboravi ko je upalio plamen.


Hvala najboljem učiteljskom timu ever:

@surya_yoga_beograd@totbsm@dunjarogosic@lazarpalazar@jelenzena@meditacija_shakti.

Onog trenutka kad počnemo oko svega da se slažemo, ugasili smo.

Hvala ženama iz prve generacije koje su upalile plamen! @violetapetroviccc, Sofija, @isidorabrankovic@suvajdzicmaja @draga_anica@chillerina@yoga.sa.nevenom, Nataša, @mariya.makes.magic.yoga, Vesna, Mirjana


I naravno, najbolje pi_ke jogičke u Srbiji, hvala vam što ste se odlučili za nas!Žene na slici, s leva na desno: 

@Marija@tahikardija_@Ivana, Milica, @andrijana_zkv@boa.knezevic,

i četiri koje nisu na slici : Ana, Milica, Katarina i Alexandra

Smrt fašizmu! Sloboda narodu!

Specijalno hvala @zbrka_accessorise na divnim djindjuvama oko vratova ovih Vila jogina (i još mnogo čemu) ❤️❤️❤️

Nevena Borovac – Instruktorka joge različitih stilova

Nevena Borovac - Instruktorka joge različitih stilova

Zdravo, moje ime je Nevena Borovac, volim putovanja i upoznavanje različitih kultura. Obožavam da boravim u prirodi. Po obrazovanju sam defektolog- specijalni pedagog i učiteljica joge. Jedna od tema koje me zanimaju je zdrav način života, tome sam veoma posvećena i u toj oblasti puno istražujem. Pored toga fasciniraju me psihologija i lični razvoj. O tome takođe puno čitam.

Obuka za instruktore joge Beograd – naša prva generacija

Obuka za instruktore joge Beograd – naša prva generacija je onaj tekst u kojem od uzbuđenja ustvari ne znamo šta bismo vam rekli. Ova generacije ne samo da nema nikakve veze sa onom pričom o priv mačićima nego ni približno. 

Obuka za instruktore joge Beograd – naša prva generacija

 
Obuka za instruktore joge Beograd - naša prva generacija
Scroll to top