Aleksandra Mladenović, RESTART YOGA i joga za obolele od limfoma i HLL – Beograd

Zdravo, ja sam Aleksandra, zaljubljenik u prirodu, putovanja, zdrav život i borac protiv kancera. Aktivna sam članica udruženja pacijenata sa limfomom,  sa čime sam se i sama borila, što je imalo veoma jak uticaj na moj dalji emocionalni, intelektualni i profesionalni razvoj. Kao brucoš, 2004. godine sam otkrila jogu i ostala joj dosledna do danas. 

Moj put

Celog života sam fizički veoma aktivna, što se održalo i do danas. Jako puno hodam, trčim, vozim bicikl, obožavam kardio i vežbe snage, ali svih ovih godina moj glavni pokretač je joga. Svoju praksu sam, kroz literturu, prilagođavala bolničkoj sobi, isrpljenosti nakon terapija, danima kada pucam od energije – kako mi je kada prijalo. Na svom jogijskom putu istraživala sam različite stilove dok sam osluškivala šta govori moje telo, a trenutno mi najviše prija dinamični stil. Međutim, kako sam i sama bila u cipelama pacijenta koji se bori sa malignitetom, razumem potrebe i probleme ljudi koji se bore sa kancerom i posledicama njegovog lečenja, te je moj glavni inicijator za instruktorski rad bilo upravo to: pomoći pacijentima da fizički i emocionalno lakše izgrade novu normalnost prouzrokovanu malignitetom.

Normalno je osećati slabost. Normalno je biti uplašen. Normalno je izaći iz forme. Naš zajednički zadatak je ojačati i fizički i emocionalno, osoboditi se straha i postepeno se vratćati u formu. To je univerzalni recept i za pacijente sa teškom dijagnozom i za potpuno zdrave ljude koji žele da se pokrenu. 

Aleksandra Mladenović, RESTART YOGA i joga za obolele od limfoma i HLL

 

Svoju dugogodišnju joga praksu koju pretačem u časove posmatram kao RESTART od životnih bagova i dnevnih obaveza, te su moji časovi prilagođeni ljudima sa kojima vežbam. Za pacijente je to veoma nežna praksa sa fokusom na disanje, pokret i blago istezanje čime stičemo fleksibilnost, a za one koji traže izazov tu su veoma dinamični RESTART YOGA časovi sa dodatnim fokusom na snazi. Kondradiktorno, ali u oba slučaja upravo ono što sam ja!


RASPORED

 RESTART YOGA časovi

Dodjite da se restartujemo zajedno!

Vinyasa joga na Voždovcu, u prostorijama prostorije AVALA TEAM, Ulica Braće Jerković 137a! 

Vinyasa je moja je moja velika strast, a informacije o ovim časovima potražite na www.restaryoga.com

Časovi za pacijente obolele od limfoma i HLL

Časovi za pacijente obolele od limfoma i HLL su BESPLATNI.


KONTAKT

Možete me kontaktirati na broj 065 331 38 83 ili putem e-mail a: info@restartyoga.com.

1 Comment

  1. […] Aleksandra MladenovićNudi RESTART YOGA časove i časove namenjene pacijentima sa malignitetom. Evo je na instagramu @cancerkiller_, a ima je i kod nas OVDE. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top