Sofija Pavlišin – Joga Sidnej | Defektološkinja i instruktorka joge

Zdravo, ja sam Sofija Pavlišin, po zanimanju sam defektološkinja, a od nedavno – na moju veliku radost – i instruktorka joge. Živim, radim i držim časove joge u Sidneju, u Australiji.

Moj joga put

Joga je za mene bila ljubav na prvi pokret. Kada sam prvi put otišla na čas joge u Beogradu kod instruktorke Marije Dimitrijević, istog trenutka sam znala da jogu želim da praktikujem cijeli život. Od prvog časa do završetka kursa za joga instruktore prošlo je 8 godina. U tih 8 godina joga je bila moj oslonac, konstatnta kroz sve životne promjene, kao i moja mirna luka kojoj se uvijek vraćam. Joga me je naučila da dišem , da budem prisutna, da budem strpljiva, da budem zahvalna i da uživam u svakom pokretu.

Ja, kao instruktorka joge

Koliko god sam uživala u svakodnevnom praktikovanju joge pravo uživanje je počelo kada sam počela da držim časove i da ljudima prenosim ljubav prema pokretu i mir koji osjećam nakon odrađene prakse. Na mojim časovima uglavnom radimo hata jogu uz elemente povezivanja pokreta, jogijskim rečnikom rečeno: vinjasa flow-a.

Trudim se da časove prilagodim svim vježbačima, bez obzira na godine i fizičku spremu. Zbog toga tokom prakse koristimo puno pomagala. Kako sam se sa jogom upoznala tokom studija defektologije imala sam veliku želju da jogu približim osobama sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom. To je bila tema mog diplomskog rada.

Iskustvo defektološkinje i rad sa djecom me je umnogome pripremio za posao instruktorke joge i naučio me da svaku osobu posmatram kao jedinstvenu individu kojoj joga praksa treba da se prilagodi, a ne obrnuto, da se osoba prilagođava praksi. Zbog toga se trudim da na kreativan način praksu prilagodim svima.

Iako jogu praktikujem godinama imam osjećaj da sam tek zagrebala površinu i da moje putovanje tek počinje…

Gde me možeš pronaći?

Grupne časove joge i individualne časove joge za djecu i osobe sa smetnjama i invaliditetom držim u Padma joga studiju u Banjoj Luci.

Možete me kontaktirati na broj telefona,
odnosno Viber, Whatsapp i Telegram

+387 65 341 638

Takođe sam i na instagramu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top