SOFIJA PEKIĆ QUARRIE – INSTRUKTORKA MINIMAL JOGE – JOGA ZA STARIJE

Zdravo, ja sam Sofija Pekić Quarrie, instruktorka Minimal joge u oblasti joga za starije. Po zanimanju sam bila profesorka botanike na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, a sada sam penzionerka i učiteljica joge. Imam 73 godina, troje dece i troje unučića i jako volim jogu i more, a najviše volim jogu na moru!

Moj put, moja joga – joga za starije

Sportom se nikada u životu nisam bavila. Osim trčanja za decom i unučićima, sebe ne bih opisala kao fizički aktivnu osobu. Takav život rezultirao je slabljenjem mišića, bolom u leđima, problemima sa disanjem i viškom kilograma.

Zbog zdravstvenih problema i na nagovor sina Pavla, nakon odlaska u penziju 2014 godine počela sam da vežbam jogu. Vežbanjem se moje zdravlje postepeno poboljšalo. Osvojila sam kontrolu nad sopstvenim telom, aktivirala i zategnula mišiće i popravila držanje. Smanjili su se bolovi u krstima, prodisala sam, a uz sve to se osećam srećnijom, ispunjenijom i radosnijom.

Joga za starije je moj izbor još pre početka instruktorskog kursa. Odluku da držim časove sam donela jer sam želela da i drugi penzioneri poput mene osete blagodeti vežbanja joge. Ljudi bi rekli, jednom profesorka, uvek profesorka. Već tada sam napravila priručnik za polaznike, kako bih im olakšala samostalno vežbanje.

Joga za starije - Sofija Pekic Quarrie, instruktorka Minimal joge

Kurs za joga instruktore u Minimal joga školi sam upisala u želji da unapredim postojeća znanja i veštine. Kurs mi je doneo više od očekivanog. Upoznala sam tradicionalni pristup jogi i njen razvoj kroz istoriju, savremene koncepte i pravce, naučne aspekte i pristupe joga praksi… Kurs je probudio moju kreativnost i unapredio instruktorske veštine. O svemu ovome svedoče i  izjave vežbačica kojima sam držala časove pre i posle kursa.


Joga za starije – gde i kada držim časove

Jogu za starije sa mnom možete vežbati UŽIVO i ONLINE.

Časove joge za starije UŽIVO držim u Surya yoga studiju, u Lozničkoj 11, u Beogradu,

utorkom 12:00 – 13:30 i petkom 12:00 – 13:30


ONLINE joga za polaznike svih dobi ide preko zoom-a

utorkom 18:00 – 19:15 i petkom 18:00 – 19:15


Kurs: “Joga, 10 časova za početnike”

Za one koji nikada nisu vežbali jogu, a žele dobru osnovu na sistematičan način, pripremila sam priručnik i kurs “Joga, 10 časova za početnike”.

U zavisnosti od okolnosti i želja polaznika, i ovaj kurs mogu držati u studiju ili online, a može i na engleskom jeziku.


Kako da me kontaktirate?

E-mail mi možete posalati na ovu adresu: sofijapq@gmail.com. Za vas koji radije telefonirate, čas možete zakazati i telefonom direktno na 064 613 5525, a može i preko Viber-a. Isto važi i za telefon Surya joga studija: 065 505 2002.

Za vas koji volite snimljene časove na Youtube-u, možete me naći i ako kliknete OVDE.

Na fejzbuku me možete pronaći ako kliknete OVDE.


* stavovi izneseni u tekstu su mišljenje instruktorke i nužno ne predstavljaju stavove škole 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll to top