JOGA GURU

Zbirka mudrih izreka – Minimal joga sutre

Joga guru – zbirka mudrih izreka je stranica namenjena našim joga guruima. Često ti naši joga gurui nisu ni svesni svog uticaja na svetove oko sebe. A najbolje od svege je što sebe uopšte ne smatraju guruima. U ovu grupu spadaju naše mame, tate, deke, bake, komšije i komšinice, prijatelji i prijateljice, učitelji i učiteljice, likova iz filmova, stripova ili knjiga… Svi oni ljudi i karakteri koji su svojim izrekama ostavili, ili još uvek ostavljaju, trag u životima Minimal joga učitelja, saradnika i vežbača. Budite slobodni pa upišite u komentar ako ima nešto što je neko vama blizak rekao a obeležilo je vaš život na duže staze.

Ovo su Minimal joga sutre!

Izreke često nisu autentične, ponekad su možda i malo nepristoje, ali nikada uvredljive.  Neke su se pojavile spontano tokom treninga, a neke smo dodali naknadno, nekada su potpuno van konteksta. Fora je da su nama, a mogu postati i vama, važne. Uživajte!


“Ko vole, nije loše.”

– Nepoznati autor iz Kikinde. Koristi se u svrhu prihvatanja tuđih izbora, odnosno kada prihvataš i nešto što ne razumeš – Interpretacija Mirjane S.


“S dupeta se ni vrat ne lomi.”

– Slavka, Mihailova baba. Govori se u kontekstu: ako hoćeš nešto da obaviš, moraš pre toga da podigneš zadnjicu i kreneš ka cilju.


“Neko voli popa, neko voli popadiju.”

– Slavka, Mihailova baba. Govori se u kontekstu imanja različitih preferenci i ukusa.


“Počeši se po dupetu.”

– Mileva, Isidorina baka. Koristila kad je htela da kaže da bi trebalo da te ne bude briga. Živi onako kako ti se živi, a drugi neka pričaju. Isidora dodaje: “Ovo radim često, kada me nerviraju neki komentari. Bukvalno se počešem po dupetu, onako nonšalantno. Nasmejem se i krenem dalje.


“Što gore, to bolje.

– Mara, Sofijina tetka. Izreka govori o tome da kad nešto ne valja, da ga treba razrešiti. Stvar je u tome što nam je potrebno mnogo vremena da shvatimo da to treba razrešiti, ostaviti, prekinuti i otuda je u takvim situacijama adekvatna izreka jer olakšava donošenje prave odluke!


“Ništa u grob nećemo poneti!”

– Mileva, Isidorina baka.  Izreku koristila kada je neko opterećen parama i materijalnim stvarima. Kada kupuju ogromne kuće, više automobila, garderoba…. Isidora kaže: “Kada me uhvati frka oko love, setim se ove njene rečenice i preorjentišem se na nešto drugo: porodicu, prijatelje, hobije, vozim bajs, a sada vežbam i jogu.”


“Biser može da upadne u blato, ali ne može da postane blato.”

– Aleksa, Anin tata. U Aninoj interpretaciji: U životu možeš da upadneš u sranje. Da budeš depresivan. Da toneš, praviš sranja, propadaš… Da se valjaš u kaljuzi ličnoj… Ali! Nikada ne možeš da postaneš to kada nisi to. Nisi to crnilo. Jeste, možda si trenutno u depresiji, al nisi ti ta depresija. Ona te ne definiše i možeš da se izvučeš.


Scroll to top