Joga učitelji & naš tim

Naš tim - Ana MilatovićAna Milatović je učiteljica MINIMAL JOGE, koosnivačica, koordinatorka programa škole i vlasnica MINIMAL YOGA® licence za Srbiju.

Zahvaljujući studijama psihologije i znanjima koje je tamo stekla, Ana jogu smatra psihosomatskom disciplinom koja najjasnije pokazuje neodvojivost tela i psihe, odnosno alatom koji nam omogućava da radom na fizičkom telu menjamo ličnost, životne navike, stavove i obrasce ponašanja. Joga je za nju promena i sa tim u vezi ne prestaje da uči, istražuje i eksperimentiše.

U skladu sa interesovanjima i specijalizacijom stoji i Anin doprinos našem timu. Reč je o radu na preciznosti asana, njihovim varijacijama i korišćenju pomagala. Drugačije rečeno Ana se bavi prilagodjavanjam joga poza razlilčitim ljudima uzimajući u obzir njihove osobenosti. Tako su koncipirani i njeni časovi MINIMAL JOGE u Surya Yoga Studiju u Beogradu


Mihailo KotaracNaš tim - Mihailo Kotarac je osnivač i učitelj MINIMAL YOGA® škole. Jogu je počeo intenzivno da praktikuje 2013 godine u Nemačkoj, gde i danas živi. 

U isto vreme Mihailo je odbranio i master tezu na temu medjusobnog uticaja digitalnih medija i joge. Istraživački i docentski rad u oblasti metodologije naučnog istraživanja u društvenim naukama, definisao je i njegov pristup jogi. Početkom 2017 godine Mihailo u Berlinu završava instruktorski trening i neplanirano započinje karijeru učitelja gde otvara i svoj prvi joga studio. 

Pored toga Mihailo je licencirani trener funkcionalnog fitnesa, mindfulness meditacije, različitih tehnika opuštanja, a trenutno se nalazi i u programu za učitelje Tai-Čija i Či-Gonga.  

Sve ove discipline čine sastavni deo filozofije i prakse MINIMAL JOGE. 

Fokus Mihailovog interesovanja je istorija i filozofija joge, joga kao prvenstveno meditativna praksa, kao i kritika posturalne joge.


Marica Papalouka je učiteljica MINIMAL JOGE, koosnivačica, koordinatorka programa i vlasnica MINIMAL YOGA® licence za Kipar.

Zahvaljujući činjenici da joj je otac sertifikovani instruktor meditacije i ajurvede, joga i srodne discipline bile su sastavni deo Maričinog života još od najranije mladosti. Pored toga njeno dugogodišnje profesionalno bavljenje odbojkom  i amatersko bavljenje drugim sportovima značajno definišu kako njen odnos prema jogi tako i njen doprinos razvoju MINIMAL JOGE. Isto važi i za obrazovanje u oblasti medicine kao i kasnija specijalizacija za  sportskog masera. 

Taj jedan, presudni, najizazovniji čas joge ispunjen različitim asanama koji ju je odveo na put učiteljskog treninga desio se na Kipru. Upravo taj čas bio je inicijalna kapisla velike promene ne samo u njenom odnosu prema jogi nego i prema životu.

Neposredno nakon učiteljskog treninga Marica se odlučila za profesionalnu karijeru učitelja joge, njenim rečima: “moja ambicija je vrlo jednostavna: želim da najvećem mogućem broju ljudi pružim šansu i dam  mogućnost da osete koliko je joga zapravo dobra.”

Marica podučava grupne časove u nekoliko studija i nudi privatne časove MINIMAL JOGE u Larnaki na Kipru.
Lazar Pavlović je licencirani strukovni fizioterapeut sa dugogodišnjim iskustvom u samostalnom stručnom radu, kao i u okviru angažmana u državnim i privatnim zdravstvenim praksama i ustanovama socijalne zaštite. 

Lazar je pasionirani trkač na duge staze. Redovno ga možete  sresti, sa brojem na grudima, ako posećujete polu-maratone i maratone u Srbiji i regionu.
U Minimal joga školi Lazarov zadatak je da pomogne polaznicima intruktorskog kursa da što bolje upoznaju ljudsko telo koristeći kao bazu znanja u oblastima anatomije, fiziologije i biomehanike. 


Sabine Klein - Minimal Yoga“Joga za svakoga” je naslov bestselera autorke Karen Cebrov koji je tinejdžerka Sabine Klajn koristila sama učeći jogu. Sličnim motom se i dan danas vodi dok podučava i mlado i staro: poštovanje i rad na trenutnim mogućnostima i individualnim potrebama pojedinca. 

Stil koji praktikuje potpuno je nezavisan od tradicija i striktno sekularan. Potvrđene, naučno proverene činjenice su joj mnogo važnije nego bilo kakva spiritualna potraga za smislom ili stremljenje estetskim idealima i predstavama o izgledu ljudskog tela.

U osnovi, Sabinini časovi su dinamična vinjasa joga koju vrlo često kombinuje sa drugim stilovima i formama pokreta npr. Feldenkrais. Time se i njen pristup a i doprinos, značajno preklapa sa pristupom koji gaji MINIMAL YOGA®

Sabine je prvi instruktorski završila 2012 i od tada se neprekidno nalazi na usavršavanjima što kroz dodatne treninge, kurseve, obuke i radionice  što oslanjajući se na sopstvene snage i istaživanja. 

Scroll to top